Validator text
Validator text
Individual gymnastics program includes:
• Neuromotor recovery (Central Nerve system and Peripheric Nerve lesions)
• Recovery of posttraumatic consequences of musculoskeletal system (posttraumatic states and postsurgery states)
• Rheumatism diseases treatement (spondilosis, discopathys, rheumatical polyarthritis, joint arthrosis, etc)
• Kinetic treatement for different affections: corectarea deficiențelor fizice ( atitudini vicioase, scolioze, cifoze, cifoscolioze,etc)
• coordonatori kinetoterapeut Petru Emanuel şi Antal Attila
Program:
Luni 08- 17
Marţi 08- 17
Miercuri 08- 17
Joi 08- 17
Vineri 08- 17
Coloana vertebrală este una dintre cele mai importante părti vitale ale corpului uman, susţinând trunchiul şi permiţând toate mişcările posibile. Din păcate, viaţa noastră sedentară conduce la adoptarea unei posturi disfuncţionale ce limitează mişcările potenţiale ale coloanei. Atunci când ea este afectată şi funcţionează deficitar, consecintele pot fi dureroase şi chiar imobilizatoare.
• Dacă ne așezăm incorect, dacă stăm într-o poziție vicioasă sau ne deplasăm cu spatele îndoit, ridicăm greutăți, ne ridicăm, dormim sau ne odihnim, coloana este partea corpului cea mai afectată.
• Cum să facem toate aceste activități în mod corect? Puteți afla frecventând orele de gimnastica spatelui. Gimnastica specială a coloanei constă în exerciţii de întindere ,relaxare şi tonizare. În cazul întinderilor nu se relaxează doar muşchii coloanei ci şi discurile intervertebrale, care primesc un aport mai mare de oxigen, totodata se produce o detensionare a coloanei. Prin tonizarea muşchilor care menţin coloana obţinem o poziţie corectă restabilind echilibrul normal.Acest lucru este de o importanţă deosebită, chiar dacă este numai o problemă de postură neadecvată şi nu au apărut deviaţii ale coloanei. Gimnastica specială astfel ajutând la menţinerea integrităţii coloanei vertebrale, dar şi de prevenire a unor deficienţe. Aici aflați totul despre coloana vertebrală, mișcările ei, puteți discuta cu specialiști despre simptomele apărute, despre tratarea acestora. Programul este condus de către specialiști în domeniu.
Kinetoteraput Antal Attila
Program:
Marţi 17- 18
Joi 17- 18
• Să nu așteptăm prima fractură, deoarece prevenția unei boli este mult mai ușoară decât tratarea ei.
• Dacă ați fost diagnostizat cu osteopenie sau osteoporoză sau sunteți predispuși la această boală, pe lângă dietă vă puteți completa tratamentul cu un program de gimnastică specială, cu scop preventiv. În cadrul fundaţiei Rheum-Care aveți posibilitatea de a face gimnastică de prevenire, a primi informații, îndrumări de specialitate și de a participa la acțiuni organizate.
Kinetoterapeut Molnar Csilla
Program:
Luni 17-18
Miercuri 17-18
Școala gravidelor s-a înființat în 1994 , deci existăm de 18 ani. În acea perioadă eram promotorii naționali al acestui obiect. În decursul acestor 18 ani, această activitate a fost condusă de D-na Prof. Bakó Alíz, doctor în ştiința educației fizice și sportului, iar teza ei de doctorat a avut ca titlu: Studiu privind pregătirea prenatală a gravidelor prin exerciții fizice și tehnici de relaxare psihomotorică.
Program:
Marţi 18- 19.30
Joi 18- 19.30
Intervenția precoce este un program de gimnastică medicală cu metode și tehnici pentru a preîntâmpina sau a recupera problemele apărute în timpul nașterii sau imediat după aceasta. Părinții interesați sunt îndrumați și învățați să efectueze gimnastica celor mici și acasă. Programul este asigurat de kinetoterapeut Papp Enikő și pedagog de recuperare Tolgyesi Izabella.
Program:
Luni, Marți și Joi (Numai cu programare)
Programul este asigurat de Dr. Budureanu Corina, cu funcția de medic primar de medicină generală-pediatrie ,instructoare de fitness și dansuri orientale. Am urmat cursurile de fitness la Bucureşti in cadrul Școlii pt. instructori și antrenori de fitness: Sportul Pentru Toţi a cărui conducător este D-nul Radu Teodorescu,antrenorul vedetelor de la Hollywood, iar cursurile de dans oriental le-am luat tot la Bucureşti cu o profesoara de dans oriental şi cu o dansatoare araboaica consacrată atit Dansului Oriental cât şi programul de fitness pe dare le predau urmaresc întreţinerea şi câstigarea unei forme armonioase ,a unei stări de sănătate şi de bine, energizează mărind capacitatea la efort fizic prevenind şi tratând bolile cardiovasculare încetinind îmbătrânirea; totodată dezvoltă la femei feminitatea, sensualitatea şi dezvoltă imunitatea. Dr. BUDUREANU CORINA
Program:
Dansuri orientale:
Luni 18- 19.30
Miercuri 18- 19.30
Etimologic Cuvântul logopedie provine din grecescul „logos”, care înseamnă cuvânt, şi „paideia”, care înseamnă educaţie. În sens restrâns, logopedia se ocupă cu studierea şi dezvoltarea limbajului, cu prevenirea şi corectarea tulburărilor acestuia.
Ce este logopedul?
Termenul de logoped desemnează persoana abilitată prin cunoştinţe şi definire profesională, să aplice modelul terapeutic specific logopediei pentru formarea, corectarea şi dezvoltarea comunicării interumane.
Când trebuie să se apeleze la serviciile unui logoped?
În cazul în care o persoană:
– nu pronunţă bine unul sau mai multe sunete (DISLALII)
– vorbeşte prea rar (tărăgănat) sau prea rapid (TAHILALIE/BRADILALIE)
– se bâlbâie (BALBISM) sau are o vorbire nazalizată (RINOLALIE)
– foloseşte un număr redus de cuvinte (ÎNTÂRZIERE ÎN DEZVOLTAREA LIMBAJULUI)
– are dificultăţi în corelarea sunetului cu litera corespunzătoare, deci nu citeşte şi/sau scrie corect (DISLEXIE/DISGRAFIE)
– a suferit un accident care i-a afectat capacitatea de a vorbi, de a înţelege şi/sau a scrie (AFAZII)
Cine apelează la serviciile unui logoped?
– copiii care au deficienţă de vorbire
– adulţii care au deficienţă de vorbire
Metodele şi procedeele utilizate în activitatea terapeutică logopediei sunt specifice fiecărei categorii de tulburare. Alegerea lor depinde de fiecare subiect în parte, de vârsta şi nivelul de dezvoltare psihică a individului, de tipul de deficienţă, de etiologie, simptomologia şi gravitatea acestora.
Program:
Vineri 12- 17 (Numai cu programare)
Luni- Vineri Dr. Sasu Elisabeta
Marți, Joi Dr. Kovács Németh Mária
Luni, Miercuri, Joi Dr. Tero Dorina